Cum să-ți organizezi dulapul în 10 pași

Ai multe articole vestimentare în dulap, dar tot îţi pare că nu ai ce să îmbraci? Acesta e un semn că ai nevoie să-ţi organizezi dulapul şi să păstrezi doar hainele pe care le porţi.

1. Scoate toate hainele din dulap, absolut toate.

2. Setează din start trei secţiuni, una pentru “aruncă”, una pentru “vinde/donează” și alta pentru „păstrează”. Începe să sortezi toate hainele tale în una din secţiuni.

3. Când decizi ce articol şi unde îl pui, pune-ţi trei întrebări: “Am purtat-o în ultimele 6 luni?”, “Aş fi cumpărat această haină astăzi?”, “Mi se potriveşte?”

4. Donează, vinde sau aruncă haina ce nu ţi se potriveşte sau nu o vei mai purta. Nu păstra hainele doar de dragul cantităţii. Fii realist şi întreabă-te care din haine îmbraci frecvent şi cu plăcere.

5. Când ai deja formată secţiunea “păstrează” este timpul să aranjezi totul cu acurateţe în dulap. Aranjează-ţi hainele după culoare, stil sau împarte-le în haine pentru serviciu şi haine pentru timpul liber.

6. Umeraşele de preferinţă, ar trebui să fie la fel. Acest lucru va face o mare diferenţă în dulapul tău, făcând ca totul să pară mult mai armonios.

7. Folosește-te de spații de sub umerașe pentru a depozita diverse articole de îmbrăcăminte în cutii (le poți umple cu șosete sau cu hainele de stat în casă, eșarfe).

8. Pliază tricourile şi puloverele. Aceste articole îşi vor pierde forma în caz că le vei aranja pe umeraşe.

9. Utilizează rafturi inferioare şi/sau pe podea pentru a păstra încălţămintea.

10. Asigură-te că sunt vizibile toate articolele în dulapul tău. Dacă ai posibilitatea să le vezi, este mult mai probabil să le şi porţi.